Mazra‘ih ja Ridván-puutarha

Mazraih LR.jpg
Mazraih piha LR.jpg
Saapuminen Mazra‘ihin

Saapuminen Mazra‘ihin

‘Abdu’l-Bahá oli onnistunut vuokraamaan Bahá’u’lláhia varten pienen Mazra‘ih-nimisen kartanon, joka sijaitsi kuusi kilometriä vankilakaupungista pohjoiseen. Oltuaan yhtäjaksoisesti yhdeksän vuotta vankeudessa kaupungin muurien sisällä Bahá’u’lláh pääsi vihdoinkin maaseudulle kesällä 1877. Hän asui Mazra‘ihissa kaksi vuotta.

Bahá’u’lláh iloitsi suuresti talosta avautuneesta kauniista näkymästä ja puutarhan appelsiinipuista. Hän asui talossa perheensä ja kirjurinsa kanssa. ‘Abdu’l-Bahá ja hänen sisarensa Bahíyyih Khánum jäivät edelleen asumaan Akkoon, mutta he kävivät usein tapaamassa Bahá’u’lláhia.

Mazraih puutarha LR.jpg
Pyhiinvaeltajien virta

Pyhiinvaeltajien virta

Bahá’u’lláhilla oli nyt mahdollisuus tavata yhä enemmän pyhiinvaeltajia, jotka saapuivat kaikkialta Osmanien valtakunnasta ja Persiasta.

Yllä kuva huoneesta, jossa Bahá’u’lláh vastaanotti vieraansa.

ridvan LR.jpg
ridvan penkki LR.jpg
Ridván-puutarhan vehreys

Ridván-puutarhan vehreys

Toinen Bahá’u’lláhille rakas paikka sijaitsi myös Akkon kaupungin ulkopuolella. Bahá’u’lláh suosi tätä ‘Abdu’l-Bahán hankkimaa puutarhaa levähdyspaikkana etenkin elämänsä loppupuolella. Siellä hän saattoi irrottautua arjen huolista ja pyhiinvaeltajien tapaamisista. Puutarhan molemmin puolin virtasi puro, minkä vuoksi Bahá’u’lláh kutsui paikkaa ”vehreäksi saareksi”.

 

Lue seuraavaksi: Viimeiset vuodet