”Köyhien isä”

B talo Takurissa2 LR.jpg
1835 — Avioituminen

1835 — Avioituminen

Bahá’u’lláh avioitui Ásíyih Khánumin kanssa, joka miehensä tavoin oli taustaltaan aatelinen. Heidän avioitumisensa herätti Persiassa paljon kiinnostusta.

Huomattavasta omaisuudestaan ja yhteiskunnallisesta asemastaan huolimatta Bahá’u’lláh ja Ásíyih Khánum pyrkivät välttämään valtiollisia tilaisuuksia, ylimystön juhlia ja rikkaiden ylellisiä tapoja. Niiden sijaan he keskittyivät hyväntekeväisyyteen ja köyhien auttamiseen.

Yllä on Bahá’u’lláhin talo Takurissa sekä yksityiskohtia hänen vihkitodistuksestaan.

1839 — Isän kuolema

1839 — Isän kuolema

Mírzá Buzurgin kuoltua Bahá’u’lláhille lankesi vastuu perheestä ja suvun omaisuudesta. Maan tavan mukaan hänelle tarjottiin isänsä virkamiesuraa, mutta hän hylkäsi tarjouksen. Sen sijaan hän päätti jatkaa vaimonsa kanssa köyhien auttamista.

Bahá’u’lláhin ja Ásíyih Khánumin koti oli avoinna kaikille, ja sen vieraanvaraisuudesta saivat nauttia kaikki lähialueen asukkaat. Hyvin nopeasti aviopari tuli tunnetuksi ”Köyhien isänä” ja ”Lohdutuksen äitinä”.

Pääministeri Hájí Mírzá Aqásí

Pääministeri Hájí Mírzá Aqásí

Hájí Mírzá Aqásí tunnettiin julmana ja epäoikeudenmukaisena johtajana, joka pyrki kaikin keinoin pönkittämään omaa valtaansa. Juonillaan hän onnistui vahingoittamaan monia vaikutusvaltaisia henkilöitä, kuten Bahá’u’lláhin isää, jota hän syvästi inhosi.

Sen sijaan Bahá’u’lláhia kohtaan hän oli aluksi myötämielinen ja jopa vieraili usein tämän kodissa. Haviteltuaan Bahá’u’lláhin suvun omistamaa kylää ja epäonnistuttuaan vehkeilyissään sen ostamiseksi hän pyrki kuitenkin vahingoittamaan Bahá’u’lláhin mainetta ja alkoi pitää tätä vihamiehenään. Shaahin kuoleman jälkeen hänet syöstiin vallasta, ja hän kuoli köyhänä ja hylättynä vuonna 1849.

Yllä on maalaus Persian silloisesta hallitsijasta, Muhammad Sháhista ja pääministeri Hájí Mírzá Aqásísta.

 

Lue seuraavaksi: Uuden uskonnon hyväksyminen