Kirjoitukset

Julistus

Kirjoitukset

Kirjoitukset

Bahá’u’lláhin Bagdadissa viettämät vuodet olivat tuottoisia. Noina vuosina hän ilmaisi monia tärkeimmistä teoksistaan, kuten Kätketyt sanat, Varmuuden kirja ja Seitsemän laaksoa. Vaikka näissä kirjoituksissa viitataan hänen asemaansa Jumalan ilmaisijana, hän ei kuitenkaan ilmoittanut siitä vielä julkisesti.

Yllä on Bahá’u’lláhille kuulunut kaksiosainen kynäkotelo.

1863 — Määräys poistua Bagdadista

1863 — Määräys poistua Bagdadista

Bahá’u’lláhin saama suosio Bagdadissa ja sen lähialueilla oli hämmästyttävää ja käsitti kaikki yhteiskuntaluokat. Persian hallinto pelkäsi, että pian tuo suosio leviäisi Persiaan ja sytyttäisi jälleen kiinnostuksen Bábin uskoon sen kotimaassa. Niinpä he painostivat Osmanien viranomaisia karkottamaan Bahá’u’lláhin vieläkin kauemmaksi Persian rajalta.

Yllä olevassa kuvassa on Osmanien sulttaani ‘Abdu’l-Azíz.

Tigris LR.jpg
Ridvánin puutarha

Ridvánin puutarha

Huhtikuun lopussa 1863 Bahá’u’lláh leiriytyi seuraajiensa kanssa Bagdadin läpi kulkevan Tigris-joen rannalla sijaitsevaan puutarhaan, jolle hän antoi nimen Ridván eli Paratiisi. Bahá’u’lláh kertoi puutarhaan kokoontuneille ystäville ja perheenjäsenille olevansa se kaikkien aikojen luvattu, jonka tulosta olivat ennustaneet niin Báb kuin muut aiemmat Jumalan ilmaisijat.

 

Lue seuraavaksi: Karkotus Istanbuliin