Bahji auringonlasku LR.jpg

Etusivu

 
 

Tämä sivusto esittelee bahá’í-uskon perustajan, Bahá’u’lláhin, matkan vauraasta kodista läpi 40 vuotta kestäneen vainon, vankeuden ja nöyryytyksen. Hänen kohtaamansa kärsimykset eivät kyenneet tukahduttamaan sanomaa, jota ihmiskunta kaipaa tänään enemmän kuin koskaan. 

 
 
 

 
 

Bahá’u’lláh – kuten häntä edeltäneet henkiset opettajat, Aabraham, Krishna, Zarathustra, Mooses, Buddha, Kristus, Muhammad ja Báb – toi oman aikansa ihmiskunnalle uusia henkisiä ja yhteiskunnallisia opetuksia. Bahá’u’lláh opetti, että kaikki maailmanuskonnot ovat yhden ja saman Jumalan asteittaista ilmoitusta ihmiskunnalle, jolla on nyt ensi kertaa mahdollisuus ja velvollisuus yhdistyä.

Kunnia ei kuulu sille, joka rakastaa omaa maatansa, vaan paremminkin sille, joka rakastaa koko maailmaa. Maapallo on vain yksi maa ja ihmiskunta sen kansalaiset.
— Bahá’u’lláh

Toistasataa vuotta sitten Bahá’u’lláh kirjoitti maailman silloisille hallitsijoille ihmiskunnasta yhtenä kansana ja maapallosta yhteisenä kotimaana. Silloin hänen ajatuksensa torjuttiin, mutta tänä päivänä niistä on tullut inhimillisen toivon keskipiste.

Sivustolla ei ole Bahá’u’lláhin kuvaa. Bahá’ít pitävät hänen asemaansa niin korkeana, että hänen kuvaansa ei esitetä julkisesti eikä myöskään bahá’íden omissa kodeissa. Sen näyttäminen on varattu pyhiinvaelluksen kaltaisiin, erityistä kunnioitusta ja arvokkuutta sisältäviin hetkiin.